Érdekességek a nagyvilágból!

A hét otthona:

Ez a 49 millió dolláros dubaji penthouse, amely egy üvegoldalas medencével és 3 egész emelettel rendelkezik!

Malomdűlő, Villa park, Malomdülö Villapark, új építésű házak, öko házak, minimál új házak, Pilisborjenő telek, Pilisborjenő ház, Pilisborjenő újépítésű ház, Solymár újépítésű ház, Solymár telek, Solymár ház, Kitecohome, kitecoház, isb házak, erdei panoráma, Pilisi panoráma, egészséges házak, egyedi házak,
Mohammed bin Rashid / Dubai government investment / projects. The Royal Atlantis Resort WAM

A lenyűgöző új Royal Atlantis Resort fejlesztés része, ez a 25 000 négyzetméteres 3 emeletes lakóegysége, jelenleg Dubai legdrágább lakása.

A lenyűgöző új Royal Atlantis Resort fejlesztés része, ez a 25 000 négyzetméteres 3 emeletes lakóegysége, jelenleg Dubai legdrágább lakása.

A Jenga az a szórakoztató játék, ahol fakockákat raksz egymásra, majd mindig olyan óvatosan húzol ki egyet, hogy össze ne dőljön, majd a tetejére helyezed. A lényeg az, hogy ne hagyjuk, hogy a torony inogjon és/vagy összedőljön. Nézd meg a hamarosan elkészülő Royal Atlantis Residences épületét az ember alkotta, pálmafa alakú szigeten, amely a dubai Palm Jumeirah-n található. Lenyűgöző dizájnja úgy néz ki, mint egy félig lejátszott Jenga-játék.

Az imént emlitett, 49 millió dolláros lakás, a 35., 36. és 37. emeleteken található. A gravitációt is meghazudtoló, háromlakásos penthouse olyan, mint Jenga – menet közben. A három téglalap alakú kocka mindegyike egymásra van helyezve és eltolva.

„Dubai a lenyűgöző építészet városa, tehát ahhoz, hogy egy új épület kiemelkedjen, minden szabályt meg kell szegnie. És ez az, amit a Royal Atlantis „csinál” – mondja Kianoush Darban, a Driven Properties tőzsdei brókere, amely társpartnere a Robb Reportnak.

Kohn Pedersen Fox, az a New York-i építész iroda tervezte – akik a nevezetes Manhattan-i Hudson Yards főtervét is.

A Royal Atlantis Resortot egy ívelt S-alakú alapra építették, ami egy 800 szobás ötcsillagos szálloda, amelynek része még 231 szuper-luxus rezidencia is.

Csak egy nagyon rövid autóútra egy Lamborghini sportkocsival, az eredeti Atlantis Resorttól, a Royal Atlantis Apartmanegyüttes, ami az 1400 hektáros Palm Jumeirah szigetcsoport félholdján fekszik, kilátással a Perzsa-öbölbe kinyúló sziget „törzsére” és „leveleire”.

„A penthouse a kilátásról szól! Az egyik oldalon az öböl kék vize, a másik oldalon pedig a Palm Jumeirah, és egészen Dubai belvárosának ikonikus felhőkarcolos látképéig ellátni!” – mondja Darban.

A torony 35. emeletére és a penthouse alsó szintjére egy nagysebességű lift viszi fel az ideérkezőket. Az egység belsejében 16 500 m2 található, de ehhez hozzá kell adni 5600 m2 teraszt és további 3100 m2 erkélyt, és így az appartmanok, több mint 25 200 m2 összterületen vannak.

Darban elmagyarázza, hogy amikor a háromszintes egység elkészül – valószínűleg július közepén – befejezetlenként kínálják majd fel, hogy a vevőnek lehetősége legyen saját elrendezést és burkolatokat választani. Eldöntheti, hogy igénybe veszik-e a Royal Atlantis elismert belsőépítészének, a párizsi Sybille de Margerie-nek a szolgáltatásait vagy sem.

„Elvárnám, hogy a vevő még legalább 10 millió dollárt költsön a belső tér kiépítésére és néhány 24 karátos aranyfürdő kialakítására is. A pénz általában itt nem foglalkoztatja a vásárlókat; az egyik vevő, nemrégiben új penthouse-jának teljes emeletét teniszpályának akarta használni. Egy másik olyan medencét kért, amelyben a cápák is elférnek.”

A Royal Atlantis penthouse javasolt alaprajza öt hálószobás elrendezést jelent, az alsó szinten négy fürdőszobás hálószobával, valamint egy étkezővel, amelyet egy túlméretezett konyha szolgál ki.

Menj fel a nagy lépcsőn a következő szintre, és itt van teljes szélességben a fő lakosztály, egyik oldalán a hálószobával, a másikon pedig a fő fürdőszobával, amelyek mindegyike hatalmas teraszokra nyílik. Az emelet másik oldala, egy hatalmas családi szobának és étkezőnek van fenntartva, teli üvegajtókkal, amelyek az üvegfalú úszómedencével ellátott medencére nyílnak.

Menj tovább fel a „Sky Loft” harmadik szintjére, ahol egy teljesen nyitott /és panorámás/ pihenőrész és wellness-részleg található, edzőteremmel, gyógyfürdővel, masszázsszobával, valamint egy második külső medencével és terasszal.

Nem mintha ezt a második medencét valószínűleg sokat használnák, mivel csak egy rövid liftútra található a Royal Atlantis Residences pazar Sky Pool a tetőtéri medencéje, amely az épület két része között lebeg. Itt magában a medencében napozóágyakat helyeznek el, amely lélegzetelállító végtelen szegéllyel rendelkezik, a 22. emeleten és mintegy 96 méter magasan, alatta pedig a gondozott terület helyezkedik el.

„Az ingatlan szépsége az, hogy a rezidenciák és a szálloda teljesen különállóak lesznek, mindegyik külön bejárattal és saját stranddal rendelkezik. Ennek ellenére a szálloda minden szolgáltatása használható lesz. Szeretnél egy 10 fős vacsorát szervezni? Csak vedd fel a telefont” – mondja Darban. Ezek közé a szolgáltatások közé tartozik majd nem kevesebb, mint 17 előkelő étterem és bár, ahol olyan csúcsszakácsok ételeit kínálják, mint Gordon Ramsay, Jose Andres, Nobu Matsuhisa és Heston Blumenthal (ki nem szereti a szalonnáját és a tojásos fagylaltját?).

Ha azonban kihagyod ezt az ingatlant, ne aggódj – úgy tűnik, hogy még több ilyen lesz. „A dubai luxuspiac most igazán őrült” – jegyzi meg Darban. „Van egy európai ügyfelem, akit komolyan érdekel a 49 millió dolláros Royal Atlantis penthouse. De nem tudja eldönteni, hogy megvárja-e a közelben épülő új toronynál a tervezett 32 000 m2 penthouse-t. Ennek ára 69 millió dollár lesz.”