Az ingatlanhirdetéseknek olykor nem sok közük van a valósághoz, csúsztatásokat tartalmazhatnak, melyeknek nem szabad bedőlni. Nem állítom, hogy ez minden esetre igaz, hiszen néha előfordul, hogy az alábbi állítások a valóságot tükrözik. Lássuk, melyeket nem érdemes minden esetben elhinni avagy a valóság megszépítése az ingatlanhirdetések szövegében.

„Optimális helykihasználású, érdekes ékszerdoboz, amit kedvére alakíthat.”

Általában ez annyit jelent, hogy az ingatlan szinte élhetetlenül kis méretű. Ráadásul teljesen lepukkant és valószínűleg tégláig vissza kell bontani, hogy élhetővé lehessen varázsolni.

„Kedves, barátságos, kertkapcsolatos lakás egy régebbi társasházban.”

Többnyire ablak nélküli szuterénről van szó és a társasház közös udvarára való eljutáshoz több lépcsőn keresztül vezet az út az alagsorból. Vagy egy picit dohos félszuterén, melynek ablakai „remek” kilátást nyújtanak az arra közlekedő járókelők lábaira vagy az autók kerekeire.

„Teljesen bútorozott albérlet szép kilátással.”

A valóságban sokszor ez annyit jelent, hogy a tulajdonos használhatatlan bútorai vannak az ingatlanban, melyeket sajnált kidobni. A szép kilátás pedig olykor azt, hogy a tízemeletes panel tizedik szintjén található a lakás.

„Zöldövezeti, csendes részen található ingatlan nyugalomra vágyóknak.”

Számos esetben ez egyet jelent a szombat reggel hétkor füvet nyíró vagy késő este flexelő szomszéddal. Persze lehet, hogy valóban csendes a környék, hiszen távol van mindentől, valahol a város vagy a falu szélén található az ingatlan. Ráadásul nehezen megközelíthető és nem is túl biztonságos.

„Nagy lehetőségeket kínáló, tágas terekkel rendelkező, keresett lakás.”

Általában ez annyit jelent, hogy az ingatlan jellegtelen, nincs rá érdeklődő. Ráadásul olyannyira lepusztult, hogy teljes felújítást igényel, továbbá nagy belmagasságú, télen befűthetetlen, hatalmas terekkel rendelkezik.

„Retró hangulatú ingatlan, ideális első vagy legénylakásnak.”

Többnyire a legkisebb alapterületű, rossz kilátással rendelkező garzonlakást jelenti. Az esetek többségében a földszinten helyezkedik el és közvetlenül a belső udvarból nyílik. Ráadásul a ’60-as években történt átadás óta nem volt felújítva.

„Az ingatlan környéke fellendülőben van.”

Ez a mondat nem minden esetben jelent jót, hiszen nem mindegy, hogy milyen fellendülésről van szó. Lehet, hogy a dinamikusan fejlődő környéken évekig elhúzódó építkezés folyik majd, ami egész napos zajjal jár, vagyis munkagépektől és teherautóktól lesz hangos az utca.

„Fiatalos lakás, kedves, jó hangulatú társasházban a belvárosban.”

Szóval a lakás a bulinegyedben található, a szomszédok pedig fiatal diákok, akik akár hétköznap is hajnalig tartó partikat szerveznek. Ez persze nemcsak a hangos zenét foglalja magába, hanem az erkélyen társalgó fiatalok reggelig tartó nevetgélését is.

„Rövid felújítás után költözhető, részleges kilátással rendelkező lakás.”

A lakás lepukkant, mindent ki kell cserélni, vagyis teljes felújítást igényel. A részleges kilátás pedig annyit jelent, hogy egy hatalmas épület eltakarja azt. A kék ég és némi zöld terület helyett csupán egy üres fal látható.

„Könnyen megközelíthető lakás a város fő ütőerénél.”

Általában egy többsávos főút mellett található ingatlanra lehet számítani, mely egész nap az autók, a buszok és a villamosok zajától hangos. Szellőztetésre pedig csak az esti órákban kerülhet sor, mikor csökken a forgalom.

A sort persze bármeddig lehetne folytatni. A fenti példák jól mutatják, hogy minden apró részletre figyelni kell és olykor élni kell a gyanúperrel, hogy valami nem stimmel. Ha olyan szakember segítségére van szüksége, aki a többéves tapasztalatának köszönhetően könnyedén kiszűri a hamis állításokat, akkor forduljon hozzám bizalommal!

 

Ha venne vagy eladna vagy bérbeadna forduljon hozzám bizalommal!

Én személyesen várom hívását!

képek: pixabay.com

 

Szép napot!

Üdvözlettel:

Molnár Adrienne
ingatlan és pénzügyi közvetítő

Molnár Adrienne - ingatlanokat.hu

Elérhetőségeim:

Telefon: +36/70-432 46 81  Viber: +36/70-432 46 81 Skype: trudium-adrienne

Е-mail: ingatlanokat@ingatlanokat.hu