Malomdűlő, Villa park, Malomdülö Villapark, új építésű házak, öko házak, minimál új házak, Pilisborjenő telek, Pilisborjenő ház, Pilisborjenő újépítésű ház, Solymár újépítésű ház, Solymár telek, Solymár ház, Kitecohome, kitecoház, isb házak, erdei panoráma, Pilisi panoráma, egészséges házak, egyedi házak,

Nem mindennap esik meg az emberrel, hogy ingatlant értékesít, így a tapasztalat hiánya miatt jó néhány hibát elkövet egy átlagos eladó. Ha nem akar közéjük tartozni és a lehető legrövidebb idő alatt, jó áron szeretné eladni lakását, akkor ki kell tűnnie a tömegből.

A lakás vonzóvá tétele, home staging

Az első benyomás nagyon fontos, ha ekkor sikerül lenyűgözni a vevőt, akkor ez az élmény nagy befolyással bír majd a végső döntés meghozatalában. Egy nagytakarítás, átrendezés, új dekoráció sokat segíthet abban, hogy beleszeressenek az ingatlanba. A túlzsúfolt lakás nyomasztóan hat, a tágas, nagy terek sokkal vonzóbbak, ezért a felesleges bútorokat, tárgyakat el kell távolítani. Hangsúlyozni kell az ingatlan előnyös tulajdonságait, javítani kell a hibákat, a személyes tárgyakat érdemes eltenni, hogy a vevő könnyebben el tudja képzelni a lakást saját otthonaként.

A felkészített ingatlanok előnnyel indulnak az értékesítési piacon, avagy gyorsabban és magasabb áron kelnek el. Ha profikra szeretné bízni a lakás vonzóbbá tételét, akkor vegye igénybe a home staging szolgáltatást, mely során szakemberek segítenek az ingatlan eladásra történő felkészítésében.

A megfelelő eladási ár meghatározása

Érdemes utánajárni az aktuális ingatlanpiaci áraknak, megnézni, hogy a környéken a hasonló lakások milyen áron kerültek eladásra. Erre mindenképpen érdemes több időt szánni, mert könnyen abba a hibába eshet, hogy túlárazza az ingatlant és erre csak akkor döbben rá, mikor hónapokig nem jelentkezik senki. A másik tévedés az lehet, ha aluláraz, gyorsan eladja a lakást és később szembesül azzal, hogy egy kisebb vagyont vesztett a meggondolatlansága miatt. Fontos, hogy az árnak összhangban kell lennie a lakás állapotával, hiszen a vevők pontosan tudják, hogy mire kell figyelni.

Professzionális fotók a hirdetéshez

Mindig azok a hirdetések vannak előnyben, ahol már a képek alapján beleszeret a vevő a lakásba, ezért fontos, hogy kiváló minőségű fotók készüljenek. Tehát kerülni kell az életlen, előnytelen szögből készített felvételeket. Arra pedig még véletlenül se kerüljön sor, hogy csak egyetlenegy, a nappalit vagy rosszabb esetben az erkélyről fotózott panorámát ábrázoló kép kerüljön a hirdetés mellé.

Vevőcsalogató hirdetés feladása

Érdemes több helyen hirdetni az ingatlant. A professzionális fotók mellett fontos az igényes alaprajz feltöltése és az, hogy a hirdetésben szerepeljen minden adat, ami az érdeklődők számára fontos lehet. A szöveg igazi vevőcsalogató legyen, ne csak a száraz adatok felsorolása, de arra figyelni kell, hogy a valóságot mutassa, hiszen előbb-utóbb minden kis ferdítés kiderül.

A lakás megtekintése

Miután sikerült időpontot egyeztetni az érdeklődőkkel, következik a lakás megtekintése. Ahogy már korábban említettem, fontos az első benyomás. Figyeljen arra, hogy ekkor is rend legyen, a lakás állapota tükrözze a képeken látottakat. Készítsen elő minden dokumentumot, amire az érdeklődők kíváncsiak lehetnek. Kedvesen, de határozottan válaszoljon a felmerülő kérdésekre, szorítkozzon a lényegre és a lakás előnyeire. Érdemes a vevőjelölteket néhány percre magukra hagyni, hogy négyszemközt megoszthassák egymással a benyomásaikat.

Ajánlat, adásvétel

Amennyiben az érdeklődő ajánlatot tesz a lakás megvásárlására, potenciális vevővé válik. Általában ezt követi az áralku, melynek sikeres lezárását követően kezdődnek az adásvétel konkrét lépései. A szerződéskötés előtt köteles bemutatni a vevőnek az ingatlan energetikai tanúsítványát, ha nincs, akkor készíttetnie kell. Az adásvételhez elengedhetetlen ügyvéd segítségét kérni, aki elkészíti a szükséges dokumentumokat és megfelelő tájékoztatást ad a további teendőkről.

Ha nincs ideje ennyi részlettel foglalkozni, de nem akar lemondani a jó áron történő lakáseladásról, akkor forduljon hozzám bizalommal!