Fontos az első benyomás

Nem mindennap értékesít az ember ingatlant, így a tapasztalat hiánya miatt előfordul, hogy sikertelen lesz a lakás vagy a ház bemutatása. Emiatt a vevőjelöltek csalódottan távoznak és elmarad az adásvétel. Ha nem szeretne ebbe a hibába esni, akkor az alábbi tanácsok önnek szólnak.

Elengedhetetlen az ingatlan vonzóvá tétele

Az első benyomás rendkívül fontos, mivel a vevőjelölt az ingatlanba lépést követő néhány percben eldönti, hogy valóban érdekli-e az ingatlan vagy sem. Emiatt arra kell törekedni, hogy a lakás maximálisan fel legyen készítve a bemutatásra. Nagytakarítással érdemes kezdeni, mely során nem szabad kihagyni az ablakpucolást és a gardrób rendbetételét sem, hiszen nem biztos, hogy rejtve marad a kíváncsi szemek elől. Ne legyen tele a mosogató mosatlannal, a gyerekek játékai ne heverjenek a nappali közepén és a ruhaszárítón se pihenjenek a fehérneműk.

A tágas és világos terek vonzóak, ezért ha zsúfolt a lakás, érdemes néhány bútort eltávolítani. Emellett javítani kell a hibákat, hiszen a csöpögő csap, a lehullott vakolat és a nyikorgó ajtó biztosan nem nyűgözi le a vevőjelölteket. Mindemellett a személytelenítésre is figyelni kell. Ez azt jelenti, hogy érdemes eltenni a személyes tárgyakat, mivel a cél az, hogy a vevőjelölt el tudja magát képzelni az ingatlanban és ezt nem segíti, ha minden helyiség azt a benyomást kelti, hogy ez más otthona.

Néhány dekoráció, egy-két színes párna, új függöny, pár szál élő virág a nappaliban vagy az étkezőben segíthet, hogy vonzóbb legyen az ingatlan. A rendezés és a dekorálás során mindig arra kell törekedni, hogy a helyiségek előnyös tulajdonságai legyenek kiemelve. Mindemellett érdemes a vevőjelöltek érkezése előtt szellőztetni, hogy az ingatlanba lépve friss levegő fogadja őket. Kertes házak esetén az udvar rendezettségére is figyelni kell, hiszen ugyanúgy hozzátartozik az élményhez, mint a belső terek kinézete. Ne feledjük, fontos az első benyomás!

Fontos az első benyomás

A tökéletes időpont és a kommunikáció fontossága

A bemutatáskor a lakás állapotának tükröznie kell a hirdetésben szereplő képeken látottakat. Emellett arra is figyelni kell, hogy olyan időpontban legyen a megtekintés, mikor az ingatlan a legjobb formáját mutatja. Ha az épület mellett autóút van, akkor érdemes elkerülni a reggeli forgalmas órákat. Ha az ingatlan fekvése miatt délután világosabbak a helyiségek, javasolt ekkora szervezni a bemutatást. Az időpont kiválasztásánál figyelni kell arra is, hogy legyen segítség, aki a megtekintés idejére elviszi a gyerekeket fagyizni vagy a kiskutyát sétálni.

Segítőkészen, nyitottan és visszafogottan érdemes kommunikálni. A beszélgetés során mindenképpen ki kell emelni a környék és az ingatlan előnyeit, de nincs szükség hosszú és unalmas történetmesélésekre. Ezek helyett a lényeg rövid és tömör megfogalmazására kell törekedni. Érdemes utánanézni az ingatlan pontos paramétereinek, hiszen csak így lehet határozottan és magabiztosan válaszolni a felmerülő kérdésekre. Sokféle habitusú ember érdeklődik majd, így előfordulhat, hogy némelyikük elsőre nem lesz szimpatikus önnek, de ekkor arra kell gondolnia, hogy nem lakótársat keres, hanem vevőt. Szóval a bemutatás idejére mindenképpen türelmesnek, kedvesnek kell maradnia és semmiképp sem szabad sürgetnie a potenciális vevőjelöltet.

Remélem, ezzel a cikkel segítettem abban, hogy könnyedén lenyűgözze az érdeklődőket. Ha nincs ideje ennyi részlettel foglalkozni és segítségre van szüksége az ingatlaneladás során, akkor forduljon hozzám bizalommal!

 

Ha venne vagy eladna vagy bérbeadna forduljon hozzám bizalommal!

Én személyesen várom hívását!

 

Szép napot!

Üdvözlettel:

Molnár Adrienne
ingatlan és pénzügyi közvetítő

Molnár Adrienne - ingatlanokat.hu

Elérhetőségeim:

Telefon: +36/70-432 46 81  Viber: +36/70-432 46 81 Skype: trudium-adrienne

Е-mail: ingatlanokat@ingatlanokat.hu

képek: pixabay.com