Gyanúsan olcsó, sürgősen eladó ingatlanok – mire érdemes figyelni?

Minden vevő az álomingatlant keresi a lehető legjobb áron és mikor megtalálják a tökéletesnek tűnő lehetőséget óriási kedvezménnyel, gondolkodás nélkül mennek bele az ügyletbe. Azonban, ha valami túl olcsó, akkor érdemes a szokásosnál is körültekintőbbnek lenni, hiszen könnyen lehet, hogy komoly probléma áll a gyanúsan alacsony ár mögött. Lássuk, mire kell figyelni ilyen esetekben.

Érdemes élni a gyanúperrel, hogy valami nincs rendben

Persze mindez nemcsak az ingatlanok világában van így, hiszen mindenki szereti a kedvezményeket. Azonban nem egyenlő a használt tévé vásárlásakor vállalt kockázat egy 20-30 milliós lakáséval. Jó néhány esetben egy élet munkája van a vételben, ezért nagyon körültekintőnek kell lenni. Szóval, ha valamit jóval olcsóbban kínálnak a megszokott árhoz képest, akkor érdemes élni a gyanúperrel, hogy valami nincs rendben. Hiszen lehet, hogy az a pár százezres vagy milliós kedvezmény a későbbiekben sok-sok fejfájást okoz majd és akár a vételkor spórolt összegnél jóval nagyobb plusz kiadást is.

„Esztétikailag és műszakilag is teljes felújításon esett át.”

Előfordul, hogy a hirdetésből kimaradnak olyan lényeges információk, hogy szuterén a lakás vagy az ötödik emeleten van, de nincs lift a társasházban. Bosszantó, hiszen feleslegesen mennek el megtekinteni az ingatlant azok, akiknek mindez kizáró ok lenne és ha kiderült volna a leírásból, akkor nem pazarolták volna az eladó idejét sem. Ezek az eltitkolt információk hamar kiderülnek, azonban vannak olyanok, melyek nem ennyire szembetűnőek.

Ide sorolható többek között a nyílászárók, a csapok, a zuhanyzó, a zárak, a radiátorok, a konvektorok, a tűzhely, a redőnyök és a kapcsolók állapota is. Szóval célszerű alaposan körbejárni az gyanúsan olcsó, sürgősen eladó ingatlant és ezekre is figyelni, hiszen az, hogy a leírás szerint teljes felújításon esett át, még nem garancia semmire. Bátran lehet szakember segítségét is kérni az ellenőrzéshez, még akkor is, ha ennek több tízezer forintos díja van, hiszen minden bizonnyal többe kerül majd az utólag észrevett hibák javíttatása. Sok-sok apró, kis költségű hiba rendbetétele végül egy kisebb vagyont is elvihet a családi kasszából, szóval megéri körültekintőnek lenni.

„A lakóközösség kedves és barátságos.”

Érdemes néhány szomszédhoz bekopogni és érdeklődni, hogy volt-e valami rendkívüli történés a házban. A beszélgetések során a szomszédokkal is megismerkedhet így a vevő, és még időben kiderül az esetleges panaszokból, hogy vannak-e elviselhetetlen tagjai a lakóközösségnek. Jobb, ha ez még időben kiderül, hiszen minden apró részlet számítani fog a végső döntés meghozatalában.

A közös képviselőt is érdemes felkeresni és érdeklődni arról, hogy van-e elővásárlási jog a társasházban és terveznek-e felújításokat a közeljövőben. Mindemellett ki kell kérni a tulajdoni lapot, melynek segítségével könnyen ellenőrizhetőek a tulajdoni viszonyok, illetve az is, hogy terheli-e az ingatlant jelzálog-, haszonélvezeti, szolgalmi vagy használati jog.

„A környék csendes és biztonságos.”

Olykor tudatosan olyan időpontra szervezik az eladók a megtekintéseket, mikor csendes az utca. Ezzel önmagában nem is lenne gond. Probléma akkor van, ha a „Mindig ilyen csendes az utca?” kérdésre azt a választ adják, hogy persze, miközben pontosan tudják, hogy délutánonként akkora a zaj, mintha Magyarország lakosságának a fele az ablak alatt gurulna el autójával. Szóval célszerű más-más napszakban ellátogatni a kiválasztott ingatlanhoz és megnézni, hogy mennyire zajos a környék. Emellett érdemes hosszú sétákat tenni a szomszédos utcákban és ellenőrizni azt is, hogy valóban olyan biztonságos-e a környék, mint ahogy azt a tulajdonos állítja.

Ha ingatlanvásárlás előtt áll és nincs ideje ennyi részlettel foglalkozni, vagy csak attól fél, hogy valami elkerüli a figyelmét, akkor forduljon hozzám bizalommal. Ne érje csalódás egy gyanúsan olcsó, sürgősen eladó ingatlan miatt.

Ha venne vagy eladna forduljon hozzám bizalommal!

Én személyesen várom hívását!

 

Szép napot!

Üdvözlettel:

Molnár Adrienne
ingatlan és pénzügyi közvetítő

Molnár Adrienne ingatlan és pénzügyi közvetítő

Elérhetőségeim:

Telefon: +36/70-432 46 81  Viber: +36/70-432 46 81 Skype: trudium-adrienne

Е-mail: ingatlanokat@ingatlanokat.hu