Újra nő Budapest lakossága

Évente csaknem 0,6 százalékkal növekszik Budapest népessége, ami a lakásárakon is meglátszik – közölte az otthonterkep.hu ingatlankereső portál. Eközben jelentősen csökkent az agglomeráció népszerűsége: az itt tapasztalt félszázalékos népességbővülés jóval alatta marad az ezredforduló utáni években jellemző 2,4 százalékos mértéknek.

A főváros belső kerületei egyre vonzóbb célpontjai a beköltözőknek, ami egyaránt köszönhető az évről évre csökkenő bűnözésnek és a családbarát fejlesztéseknek – írta közleményébenn az otthonterkep.hu. A pozitív folyamatok értelemszerűen a lakásárak emelkedésében is megmutatkoznak.

© otthonterkep.hu

Minél családbarátabb egy környék és minél inkább sikerült visszaszorítani a bűnözést, annál magasabbak az ingatlanárak. Ezt példázza a II., az V. , a XII. és a XIII. kerület. A XIV. kerület ugyanakkor kissé kilóg a sorból, itt az átlagnál nagyobb mértékben csökkent a bűnözés és a városrész családbarát szempontból is átlagon felüli, a lakásárak azonban kevéssel elmaradnak az átlagtól.

© otthonterkep.hu

Családbarátkörnyék-index

Az FHB Bank családbarátkörnyék-indexnek (csbki) köszönhetően összehasonlíthatóvá váltak Budapest kerületei abból a szempontból, hogy mennyire alkalmasak a családi életre.

A budapesti kerületek átlagban a tízfokozatú skálán 5,5 pontot értek el, kilenc kerület kapott átlagnál magasabb pontszámot, a legjobban teljesítők az I., XI. és az V. kerületek. E három egyébként kedvelt költözési célpont is, hiszen évről évre az átlagosnál nagyobb arányban növekszik az itt lakók száma. A legnagyobb mértékben egyébként (2 százalékkal évente) a XXIII. kerület gyarapszik, ez azonban inkább a kerületben található ingatlanok kedvező árfekvésének köszönhető.

© otthonterkep.hu

Budapest komoly nehézségekkel, a nyugati metropoliszokat is elérő elszlömösödés veszélyével nézett szembe 10-15 évvel ezelőtt. Az ezt követő fordulat, számtalan városszépítő, fejlesztési projekt megvalósítása, minőségi életterek tudatos kialakítása, a fiatalok számára vonzó kulturális infrastruktúra létrejötte azonban újra a belváros felé fordította a fizetőképes lakáskeresők érdeklődését.

„A korábban a békés, nyugodt (ezért az itt felnövő új generáció számára talán unalmas) külvárosok és agglomerációs településeket választó közép- és felsőosztálybeli családok egyre nagyobb része preferálja a belsőbb kerületeket, többek között Újlipótvárost, Vízivárost, Újbudát és Ferencváros belső részét – mondta Ditróy Gergely az otthonterkep.hu vezető elemzője.

„A jelenleg tapasztalható elképesztő belvárosi árnövekedés, és az új építésű lakásokra elérhető ’csok 10+10’ azonban újabb lendületet adhat olyan fővárosközeli településeknek, mint például Dunakeszi, Pomáz vagy Érd.”

Ha venne vagy eladna forduljon hozzám bizalommal!

Én személyesen várom hívását!

Szép napot!

Üdvözlettel:

Molnár Adrienne

ingatlan és pénzügyi közvetítő

Molnár Adrienne ingatlan és pénzügyi közvetítő

Elérhetőségeim:

Telefon: +36/70-432 46 81  Viber: +36/70-432 46 81 Skype: trudium-adrienne

Е-mail: ingatlanokat@ingatlanokat.hu