Miért kell sok fotó az ingatlanról?

A hirdetés legfontosabb eleme pedig nem más, mint a fénykép. Sok, sok fotó, hogy leendő vevőnk el tudja képzelni, ténylegesen milyen érzés lehet abban a lakásban élni, felkeltse az érdeklődését és szimpátiáját. Ki gondolná, hogy a hirdetések nagy része ezen a ponton bukik meg, tehát tanuljuk meg, hogyan NE fotózzunk ingatlant…

Meghirdetem, megmutatom, megegyezünk

Megszületett az elhatározás: „Adjuk el!” Sima ügy, gondolhatná mindenki. Meghirdetem, megmutatom, megegyezünk, és már mehetünk is az ügyvédhez. A valóságban már maga a hirdetés elkészítése is komoly munkát igényel. Akadnak tipikus hibák, amiket jobb elkerülni – vagy eleve rábízni például a teljes fotózást egy olyan személyre, akinek ez a munkája.

Alapszabály: fény

Alapszabály: fény, fény, fény!
Nem szabad félni a fénytől. Engedjünk be amennyit csak lehetséges. Ha nincs ablak, kapcsoljuk fel az összes világítást, ha tehetjük, alkalmazzunk plusz fényforrásokat. Elcsépelt gondolatnak tűnik, de ami világosabb, az mindig jobban tetszik a szemnek. Sokan elegendőnek gondolják például a fürdőszobában az alap lámpatestek fényeit, vagy azt tapasztalják, hogy a csempék csillogása miatt nehéz vakuval jól megvilágítani a teret. A sötét szoba kisebbnek mutatja a helységet, mint valójában, az pedig nyomasztó élmény lehet annak, aki a képek alapján próbálja elképzelni az életét a mi lakásunkban.

Rend a lelke mindennek!

tartja a mondás, és ez a hirdetési fényképekkel sincs másképp.
Nem mutat jól a konyhában felejtett felmosó, ahogy a pulton hagyott, használt kávéspohár és a nappaliban a hajtogatni való ruha sem. Sem magunkról, sem az eladni kívánt ingatlanról nem nyújt jó benyomást a rendetlen, hányaveti környezet. Viszont ebből következhet a harmadik nagy hiba, a túl steril lakás. Nem kell minden személyes tárgyunkat, díszítést vagy eszközt elrakni a képről. A konyhához hozzátartozik egy rendben tartott kávéfőző látványa, a könyvespolc is elég sivár képet mutat könyvek, vagy valamilyen dísztárgy nélkül. A vevőnek ugyan látnia kell, hogy mennyi hely van, milyen szellős a légtér, de itt is bele kell képzelnie magát és a lakást egy mindennapi, barátságos közegben.
Ne essünk át a ló túloldalára sem, nem orvosi rendelőt szeretnénk eladni, hanem egy otthont. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a lakásunk „hirdetés-kompatibilisen” van-e berendezve, feltétlenül kérjük ki egy szakember véleményét. Az ingatlan-közvetítőt javarészt a lakásról készített képekből él, az ő tapasztalata aranyat érhet – szó szerint.

Hogyan NE fotózzunk ingatlant?

A „Minél nagyobb, annál jobb” elve nem csak a lakásra, de az objektívre is igaz: minél nagyobb látószögből tudjuk bemutatni a helységet, annál kényelmesebbnek, szellősebbnek hat. Persze nem szabad túlzásba se esni és minden helységet a legnagyobb optikával agyonfotózni, és nem szükséges az összes képet be is mutatni. A mellékhelységről elég egyetlen kép, de egy szép tágas nappalit mutassunk be több perspektívából. Zavaró lehet még az is, ha egy kép ferde. Ha tehetjük, használjunk állványt a fényképezéshez, de elég lehet, ha készülékünkön igénybe vesszük a segédrácsot, amihez már tudjuk viszonyítani a kép ferdeségét.

Természetesen, ha biztosra akarunk menni, akkor bízzunk meg egy szakembert. Egy ingatlanközvetítő már réges-régen tudja, hogyan és milyen szögből érdemes a különböző helységeket bemutatni, melyik helységhez mennyi fény kell, melyik tárgy hogyan mutat az adott környezetben. Ha profira bízzuk magunkat, biztosan nem fogunk csalódni a végeredményben.

Fotó: Carlos SS az Unplushról

Ha venne vagy eladna forduljon hozzám bizalommal!

Én személyesen várom hívását!

 

Szép napot!

Üdvözlettel:

Molnár Adrienne
ingatlan és pénzügyi közvetítő

Molnár Adrienne - ingatlanokat.hu

Elérhetőségeim:

Telefon: +36/70-432 46 81  Viber: +36/70-432 46 81 Skype: trudium-adrienne

Е-mail: ingatlanokat@ingatlanokat.hu